Herkese merhaba, bugün 5. numaralı SQL örnek sınav soruları hakkında konuşuyoruz veya sınav soruları gibi, bu dersin sizin için yararlı olacağını umuyoruz.

Çıkabilir Sınav Soruları

———————————————————————————————————————————–

Soru) Çalışanın 10 kaydı vardır, bu da NULL olmayan bir maaş sütununa sahiptir ve bu da SQL deyimine EŞSİZ: çalışanın maaş> HERHANGİ BİR (çalışandan seçin);

  • a) 10
  • b) 9
  • c) 5
  • d) 0

Cevap: B

———————————————————————————————————————————–

Soru) Aşağıdakilerden hangisi çift tırnak içine alınmalıdır?

  • a) Dates
  • b) Column Alias
  • c) String
  • d) All of the above

Cevap: B

———————————————————————————————————————————–

Soru) SQL’de, her bir yinelenen satır kümesinin bir kopyasını seçmek için hangi komut kullanılır?

  • a) SELECT DISTINCT
  • b) SELECT UNIQUE
  • c) SELECT DIFFERENT
  • d) All of the above

Cevap: A

———————————————————————————————————————————–

Soru) Aşağıdaki komutlardan hangisi işlem tarafından gerçekleştirilen güncellemeleri veri tabanında kalıcı kılar?

  • a) ROLLBACK
  • b) COMMIT
  • c) TRUNCATE
  • d) DELETE

Cevap: B

———————————————————————————————————————————–

Soru) Veritabanı tablosuna veri eklemek için aşağıdaki SQL komutlarından hangisi kullanılabilir?

  • a) ADD
  • b) UPDATE
  • c) APPEND
  • d) INSERT

Cevap: D

———————————————————————————————————————————–

Soru) “% 0% 0%” GİBİ ne anlama geliyor?

  • a) Feature begins with two 0’s
  • b) Feature ends with two 0’s
  • c) Feature has more than two 0’s
  • d) Feature has two 0’s in it, at any position

Cevap: D

———————————————————————————————————————————–

Soru) SELECT ifadesi SELECT ‘Merhaba’ DUAL WHERE NULL = NULL; çıktı mı?

  • a) Hi
  • b) FALSE
  • c) TRUE
  • d) Nothing

Cevap: D

———————————————————————————————————————————–

Soru) Aşağıdaki birleştirmelerden hangisine “iç birleştirme” de denir?

  • a) Non-Equijion
  • b) Self-Join
  • c) Equijoin
  • d) None of these

Cevap: C

———————————————————————————————————————————–

Soru) Aşağıdakilerden hangisi bir tür SQL kısıtlaması değildir?

  • a) PRIMARY KEY
  • b) ALTERNATE KEY
  • c) FOREGIN KEY
  • d) UNIQUE

Cevap: B

———————————————————————————————————————————–

Soru) Diğer tablolardan oluşturulan bir SQL sanal tablosu nedir?

  • a) view
  • b) A relation
  • c) Just another table
  • d) Query result

Cevap: A

———————————————————————————————————————————–

Soru) SQL ALTER deyimi için kullanılabilir?

  • a) change the table data.
  • b) change the table structure.
  • c) delete rows from the table.
  • d) add rows to the table.

Cevap: B

———————————————————————————————————————————–

Sosyal mesafeye dikkat edelim ve ellerimizi 20 saniye sabunla yıkayalım.

Umarım bu ders sizler için faydalı olmuştur. iyi günler dilerim.