Herkese merhaba, bugün 4. numaralı SQL örnek sınav soruları hakkında konuşuyoruz veya sınav soruları gibi, bu dersin sizin için yararlı olacağını umuyoruz.

Çıkabilir Sınav Soruları

———————————————————————————————————————————–

Soru) Desen eşleştirme işlemini hangi operatör gerçekleştirir?

  • a) BETWEEN operator
  • b) LIKE operator
  • c) EXISITS operator
  • d) None of these

Cevap: B

———————————————————————————————————————————–

Soru) SQL’de aşağıdakilerden hangisi bir veri tanımlama dili komutu değildir?

  • a) RENAME
  • b) REVOKE
  • c) GRANT
  • d) UPDATE

Cevap: D

———————————————————————————————————————————–

Soru) SQL’de, her bir yinelenen satır kümesinin bir kopyasını seçmek için hangi komut kullanılır?

  • a) SELECT DISTINCT
  • b) SELECT UNIQUE
  • c) SELECT DIFFERENT
  • d) All of the above

Cevap: A

———————————————————————————————————————————–

Soru) Bir kayıttaki bir veya daha fazla alanı değiştirmenize izin veren bir komut?

  • a) Insert
  • b) Modify
  • c) Look-up
  • d) All of the above

Cevap: A

———————————————————————————————————————————–

Soru) Yalnızca benzersiz değerleri almak için hangi SQL anahtar sözcüğü kullanılır?

  • a) DISTINCTIVE
  • b) UNIQUE
  • c) DISTINCT
  • d) DIFFERENT

Cevap: C

———————————————————————————————————————————–

Soru) Aşağıdakilerden hangisi bir SQL toplama işlevidir?

  • a) LEFT
  • b) AVG
  • c) JOIN
  • d) LEN

Cevap: B

———————————————————————————————————————————–

Soru) Veritabanındaki verileri güncellemek için hangi SQL öğesi kullanılır?

  • a) SAVE
  • b) UPDATE
  • c) SAVE AS
  • d) MODIFY

Cevap: B

———————————————————————————————————————————–

Soru) Veritabanındaki verileri güncellemek için hangi SQL öğesi kullanılır?

  • a) COLLAPSE
  • b) REMOVE
  • c) ALTER
  • d) DELETE

Cevap: D

———————————————————————————————————————————–

Soru) Sonuç kümesini sıralamak için hangi SQL anahtar sözcüğü kullanılır?

  • a) SORT BY
  • b) ORDER
  • c) ORDER BY
  • d) SORT

Cevap: C

———————————————————————————————————————————–

Soru) Aşağıdaki grup işlevlerinden hangisi NULL değerleri yok sayar?

  • a) MAX
  • b) COUNT
  • c) SUM
  • d) All of the above

Cevap: D

———————————————————————————————————————————–

Sosyal mesafeye dikkat edelim ve ellerimizi 20 saniye sabunla yıkayalım.

Umarım bu ders sizler için faydalı olmuştur. iyi günler dilerim.