Herkese merhaba, bugün 1 numaralı SQL örnek sınav soruları hakkında konuşuyoruz veya sınav soruları gibi, bu dersin sizin için yararlı olacağını umuyoruz.

Çıkabilir Sınav Soruları

Soru) Aşağıdaki şirketlerden hangisi sql dili geliştirdi?

  • a) Microsoft
  • b) IBM
  • c) Google
  • d) Dell

Cevap: B

———————————————————————————————————————————–

Soru) Tabloya satır eklemek için hangi SQL komutu kullanılır?

  • a) Select
  • b) Create
  • c) Insert
  • d) Drop

Cevap: D

———————————————————————————————————————————–

Soru) Aşağıdakilerden hangisi MS-DOS’un bir parçasıdır?

  • a) DOS.SYS
  • b) CONFIGURATION.SYS
  • c) EXEC.BAT
  • d) COMMAND.COM

Cevap: D

———————————————————————————————————————————–

Soru) Tabloyu silmek için aşağıdaki SQL komutlarından hangisi kullanılır?

  • a) DELETE
  • b) DROP
  • c) CHOOSE
  • d) REMOVE

Cevap: B

———————————————————————————————————————————–

Soru) Aşağıdakilerden hangisi DDL komutu değildir?

  • a) UPDATE
  • b) TRUNCATE
  • c) ALTER
  • d) Noe of the Mentioned

Cevap: A

———————————————————————————————————————————–

Soru) Maksimum değeri almak için hangi SQL anahtar sözcüğü kullanılır?

  • a) MOST
  • b) TOP
  • c) MAX
  • d) UPPER

Cevap: C

———————————————————————————————————————————–

Soru) Bir SQL sorgusundaki satır sayısını saymak için hangi SQL işlevi kullanılır?

  • a) CONUT()
  • b) NUMBER()
  • c) SUM()
  • d) COUNT(*)

Cevap: A

———————————————————————————————————————————–

Soru) Mevcut tabloda ALTER TABLE ifadesi?

  • a) Add columns
  • b) Add constraints
  • c) Delete columns
  • d) All of the above

Cevap: D

———————————————————————————————————————————–

Soru) Bir veya daha fazla tablodaki kayıtları birleştirmek için hangi veri işleme komutu kullanılır?

  • a) SELECT
  • b) PROJECT
  • c) JOIN
  • d) PRODUCT

Cevap: C

———————————————————————————————————————————–

Soru) Aşağıdakilerden hangisi geçerli SQL türü değil?

  • a) DECIMAL
  • b) NUMERIC
  • c) FLOAT
  • d) CHARACTER

Cevap: D

———————————————————————————————————————————–

Umarım bu sorular sizler için faydalı olmuştur. Sınav soruların üzerinde araştırmak ve çalışmak bazı öğrenciler için çok güzel sonuçları elde edebilirler. Eğer bu soruların ingilizcesi okumak istersiniz bu instagram sayfaya tıklayarak görebilirsiniz.